Om Geofound

Geofound Scandinavia AB startade 2015 när Fredrik, Thomas och Micael bestämde sig för att göra något nytt, vi hade jobbat ihop tidigare men ville göra något annorlunda, vi startade därför Geofound Scandinavia AB.

Med vår erfarenhet såg vi att vi kunde fylla en lucka inom branschen och vi hade tillsammans en erfarenhet som inte finns någon annanstans. Vår styrka är att vi kommer med en lång erfarenhet från olika sidor av branschen, den bredden har ingen av våra konkurrenter.

Vi på Geofound

Thomas har jobbat 40 år i branschen, började som fältgeotekniker i många år och därefter sålt maskiner och material sen slutet av 1990-talet. Thomas är dessutom väldigt engagerad i Sveriges Geotekniska förening (SGF), han har suttit i styrelsen, jobbat i olika kommittéer. För närvarande är an ordförande i arbetsgruppen fält och ansvarar för kursverksamheten för alla fältgeotekniker i Sverige.

Micael är mekanikernas mekaniker, han kan nästintill allt om el och hydraulik, Micke är en fena på att felsöka, både fysiskt, men även per telefon. Micael har jobbat som mekaniker hela sitt liv, och sen mitten av 1990 talet har han servat och reparerat maskiner inom Geoteknik och Grundläggning. Bäst är han på Geomachine riggar, men kan även mkt om Geotech. Men drar sig inte för att ta sig an andra typer av maskiner.

Fredrik började som entreprenör efter sina högskolestudier, efter ca 10 år som entreprenör, började han sälja grundläggningsprodukter och maskiner, framförallt MAI-stagen, men sålde även Klemm och Bauers maskiner i Sverige under ett antal år. Fredrik sitter med i Svensk grundläggnings styrelse och är delvis ansvarig för utbildningarna inom Svensk Grundläggning och håller kursdelarna om maskinsäkerhet. Representerar Svensk Grundläggning i BYN och EFFC Health and Safety.

Historia

Vi började i en gammal bilverkstad på typ 200 m2 i Huddinge utanför Stockholm, och har därefter vuxit med åren och bytte 2018 till en större och mer anpassad lokal inom samma område. Under året har vi successivt anställt mer personal och är idag 5 anställda Första året sålde vi någon maskin, därefter har försäljningen ökat och som mest har vi sålt ca 12 maskiner ett år. Med vår starka samarbetspartner i Luleå, Nevo Maskin, har vi numera ett lager av reservdelar och förbrukningsmaterial hos dem för våra kunder i Norra Sverige.

Under åren har antalet leverantörer ökat, bla.

2018 Blev vi återförsäljare för Wassara inom Geoteknik.
2020 Blev vi kontaktade av BBR Networks för att bli återförsäljare för deras stag inom Grundläggning.

Idag kan vi säga att vi är den största leverantören inom Geoteknik och vi är en ganska stor aktör inom stagförsäljningen i Sverige.

Fakturaadress

faktura@geofound.se

Organisation­snummer

559024-3589